ГоловнаСвіт

Україна після завершення війни вступить у НАТО, – Петр Павел

Членство в НАТО для України не є автоматичним.

Україна після завершення війни вступить у НАТО, – Петр Павел
Фото: EPA/UPG

Чехія очікує на вступ України до НАТО, але для цього мають бути виконані певні умови.

Про це повідомляє Укрінформ.

“Україна по завершенні війни вступить у НАТО. Це в наших інтересах”, – сказав президент Чеської Республіки Петр Павел на спільній з Володимиром Зеленським пресконференції. 

Петр Павел наголосив, що членство в НАТО, так само як і в ЄС, не є автоматичним. Для цього необхідно провести реформи та відповідати необхідним критеріям, зазначив колишній генерал НАТО. 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський розпочав візит в Чехію із зустріччю з президентом Чеської Республіки Петром Павелом

Також Володимир Зеленський планує зустрітись із прем’єр-міністром Петром Фіалою, головами Сенату та Палати депутатів парламенту Мілошем Вистрчілом та Маркетою Пекаровою Адамовою.

Раніше повідомлялось, що новий формат співпраці між Україною та Північноатлантичним альянсом може запрацювати вже з липня, на саміті НАТО у Вільнюсі, або після нього.

Йдеться про Раду Україна-НАТО, створення якої нещодавно анонсував генсек блоку Єнс Столтенберг. Натомість чинний формат взаємодії, створена в 1997 році Комісія Україна-НАТО, відійде в минуле.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram