ГоловнаСвіт

У Боснії і Герцеговині стався землетрус магнітудою 5,4 бала

Він охопив відразу декілька міст.

У Боснії і Герцеговині стався землетрус магнітудою 5,4 бала
В Боснии и Герцеговине в результате землетрясения треснули стены зданий
Фото: Twitter Kabuka.tv

Після декількох землетрусів в Албанії, які почалися в ніч на 26 листопада, підземні поштовхи сталися і в Боснії і Герцеговині. Їх магнітуда становила 5,4 бала за шкалою Ріхтера, що визначається як доволі сильні, пише Klix.ba

Епіцентр був у Герцеговині, за 11 кілометрів від Невесіньє і 77 км на південь від Сараєва. Підземні поштовхи залягали на глибині 10 кілометрів.

Будівлям вдалося вистояти - тільки на деяких з них з'явилися тріщини. За словами очевидців, зі стін падали картини і фотографії, тряслася велика побутова техніка.

"Це був сильний землетрус, він довго тривав. Я не відчував такого сильного в районі Мостара вже давно", - поділився один із місцевих жителів.

У Герцеговині очевидці розповіли, що їх десятиповерховий будинок трясло близько 15 секунд, що налякало багатьох дітей і навіть дорослих. За попередніми даними, ніхто не постраждав.

Також незначні сейсмічні рухи відчули жителі Італії, Хорватії, Чорногорії і Сербії. Найсильніше постраждала Албанія, де загинули кілька людей, а сотні отримали поранення. Магнітуда становила 6,4 бала.

Фото: Дані Google

Нагадаємо, що раніше найсильнішим землетрусом за останні 30 років в Албанії вважався той, що стався у вересні 2019 року. Його магнітуда становила 5,8 бала. Постраждали 68 осіб, 21 людині знадобилася госпіталізація.

Епіцентр землетрусу розташовувався неподалік від портового міста Дуррес, приблизно за 60 кілометрів на північний захід від столиці країни. Осередок залягав на глибині 10 кілометрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram