ГоловнаСвіт

В Албанії стався потужний землетрус, є жертви і постраждалі

Магнітуда становила 6,4 бала.

Фото: EPA/UPG

В Албанії стався землетрус, магнітуда якого становила 6,4 бала. У столиці країни, Тирані, зруйновано декілька будівель, пише CNN. За попередньою інформацією, загинули три людини, ще близько 140 поранено.

За даними Геологічної служби США, землетрус стався на глибині приблизно 20 кілометрів. Епіцентром стало портове місто Дуррес, але підземні поштовхи відчувалися в ще кількох населених пунктах.

У поліції повідомили, що загинули три людини, в тому числі один чоловік, який стрибнув з балкона під час землетрусу.

Фото: EPA/UPG

Через землетрус в Албанії обвалилися декілька будинків
Фото: Twitter Darko Markišin
Через землетрус в Албанії обвалилися декілька будинків

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

У трьох містах Албанії - Дурресе, Леже і Тирані - закрили школи. Учні залишатимуться вдома до того моменту, поки не мине загроза повторних поштовхів.

"Пожежники і військовослужбовці допомагають жителям, які опинилися під завалами", - повідомили в пресслужбі Міністерства оборони Албанії.

Нагадаємо, раніше найбільшим землетрусом за останні 30 років в Албанії вважався той, що стався у вересні 2019 року. Його магнітуда становила 5,8 бала. Постраждали 68 осіб, 21 з них знадобилася госпіталізація.

Епіцентр землетрусу розташовувався недалеко від портового міста Дуррес, приблизно за 60 кілометрів на північний захід від столиці країни. Осередок залягав на глибині 10 кілометрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram