ГоловнаСвіт

Франція запропонувала провести зустріч "нормандської четвірки" найближчими днями в Парижі

Про це заявив голова МЗС країни за підсумками зустрічі в Москві.

Франція запропонувала провести зустріч "нормандської четвірки" найближчими днями в Парижі
Фото: EPA/UPG

Франція виступає за те, щоб уже в найближчі дні в Парижі відбувся саміт "нормандської" четвірки.

Про це заявив голова МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан на пресконференції в Москві за підсумками зустрічі в форматі "два плюс два", передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми б хотіли, щоб у найближчі дні в Парижі була організована нова зустріч на вищому рівні в рамках "нормандського формату"", - сказав він.

"Звичайно ж, не може йтися про довгострокову, довговічну взаємодію з Росією, якщо не зміниться на краще ситуація в Україні", - додав французький міністр.

Ле Дріан також констатував значний прогрес у переговорах за останні місяці.

"Звільнення в суботу полонених, у тому числі 24 моряків, я вважаю, що це є конкретним результатом, який так заохочувала Франція. І я вважаю, що необхідно скористатися цією ситуацією для повного виконання мінських угод", - підкреслив голова французького МЗС.

Нагадаємо, Франція і Росія у форматі "2+2" провели переговори на рівні міністрів закордонних справ і міністрів оборони.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон анонсував наступну зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" у вересні цього року. Про це він заявив на пресконференції за підсумками саміту голів держав і урядів "Великої сімки" (G7). Перед самітом президент Франції провів зустріч із президентом РФ Володимиром Путіним. Після зустрічі Макрон завив, що питання повернення до формату "Великої вісімки" і нормалізації відносин між Росією і Євросоюзом залежить від урегулювання і вирішення української кризи.

Востаннє переговори в "нормандському форматі" на рівні лідерів України, Німеччини, Франції та Росії відбулися в жовтні 2016 року в Берліні.

3 вересня радники лідерів "нормандської четвірки" провели восьмигодинні переговори в Берліні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram