ГоловнаСвіт

У Британії міністр з питань праці подала у відставку через позицію Джонсона щодо "Брекзиту"

Ембер Радд вважає, що уряд занадто активно готується до виходу без угоди.

У Британії міністр з питань праці подала у відставку через позицію Джонсона щодо "Брекзиту"
Эмбер Радд
Фото: news-front.info

Міністр з питань праці та пенсій Великобританії Ембер Радд в суботу, 7 вересня, подала у відставку через позицію прем'єр-міністра Бориса Джонсона щодо Брекзиту. Про це вона написала на своїй сторінці у twitter, опублікувавши копію листа на ім'я прем'єр-міністра Бориса Джонсона, передає DW.

За словами Радд, вона більше не вірить, що регульований вихід з ЄС є основною метою британського уряду.

"Уряд вкладає багато енергії в підготовку "Брекзиту" без угоди, але я не помітила, щоб він настільки ж активно вів переговори з Євросоюзом", - наголосила міністр.

Другою причиною свого рішення Ембер Радд назвала виключення з партії депутатів-консерваторів, які проголосували в Палаті громад за зміну порядку британського парламенту.

"Я не можу спостерігати за тим, як хороших, лояльних, помірних консерваторів виключають з партії. Я не можу підтримувати цей політичний вандалізм", - заявила Радд.

Із солідарності з колегами вона оголосила про вихід з фракції Консервативної партії в Палаті громад.

Ембер Радд колись вважалася одним з найбільш ймовірних кандидатів на пост глави уряду Великобританії. До 2018 року вона очолювала МВС, проте була змушена піти у відставку через свої суперечливі висловлювання про мігрантів покоління "Віндраш".

Нагадаємо, Великобританія планувала вийти зі складу Євросоюзу 29 березня, але до цього терміну так і не визначилася з планом "Брекзиту". У квітні 27 країн-членів ЄС на позачерговому саміті в Брюсселі домовилися надати Лондону відтермінування до 31 жовтня.

Новий глава уряду Борис Джонсон оголосив про намір реалізувати "Брекзит" до цього терміну за будь-яких обставин, зокрема і без угоди з Брюсселем.

Проте британський парламент ухвалив законопроєкт, що не допускає сценарію жорсткого "Брекзиту" без схвалення законодавців. Якщо до 31 жовтня не вдасться досягти нової угоди з ЄС, то прем'єр-міністр Сполученого Королівства повинен попросити Брюссель продовжити дію статті 50 Лісабонського договору до 31 січня 2020 року. Крім того, члени Палати лордів проголосували проти дострокових виборів 15 жовтня, які запропонував прем'єр Джонсон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram