ГоловнаСвіт

Трамп продовжив дію фонду для жертв терактів 11 вересня

Фонд буде діяти постійно.

Трамп продовжив дію фонду для жертв терактів 11 вересня
Фото: nonsensibleshoes.com

Президент США Дональд Трамп підписав двопартійний законопроєкт, який гарантує, що фонд компенсацій жертвам терактів 11 вересня буде діяти постійно.

У понеділок, перебуваючи в Трояндовому саду Білого дому в оточенні тих, хто 11 вересня 2001 року як співробітники екстрених служб першим прийшов на допомогу постраждалим, президент Трамп підписав законопроєкт про продовження роботи фонду до 2092 року, що, по суті, надає йому постійний характер, передає Голос Америки.

Фонд обсягом 7,4 мільярда доларів швидко вичерпується, і недавно виплата допомоги була скорочена на 70 відсотків.

Законопроєкт про продовження роботи фонду було прийнято Конгресом на двопартійній основі.

Заяви на видачу допомоги подали понад 40 тис. осіб. Фонд покриває лікування хвороб, спричинених перебуванням постраждалих на місці Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку, в Пентагоні або Шанксвіллі, штат Пенсильванія, в момент терактів 11 вересня.

Перед тим, як підписати документ, президент звернувся до присутніх із промовою, в якій, зокрема, висловив співчуття рідним і близьким жертв трагедії в Каліфорнії.

Нагадаємо, у вересні 2018 Трамп продовжив режим надзвичайного стану, введений після терактів 11 вересня.

Нагадаємо, 11 вересня 2001 року в знамениті хмарочоси Нью-Йорка, що символізували фінансову міць і добробут, врізалися два літаки цивільної авіації, захоплені терористами-смертниками з Аль-Каїди. Ще один літак терористи направляли на штаб-квартиру Пентагону, але він упав, не долетівши до цілі. Всі пасажири і екіпаж загинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram