ГоловнаСвіт

Президент Туркменістану виконав пісню про коня

У країні відзначили День туркменського скакуна.

Президент Туркменістану виконав пісню про коня

Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов виконав пісню про коня.

Текст Бердимухамедов написав сам, музику - його онук Керімгули, який також супроводжував і підспівував дідові. Сам президент співав і грав на гітарі.

Відео виступу політика було опубліковано на YouTube.

Бердимухамедов виконав пісню в рамках національного свята - Дня туркменського скакуна. Цю подію щороку відзначають у країні в останню неділю квітня. Свято присвячене ахалтекінському коню - найдавнішій з культурних порід коней, яку було виведено на території сучасної Туркменії близько п'яти тисяч років тому.

Ахалтекінський скакун є національним надбанням Туркменістану, а конярство контролюється особисто президентом країни Гурбангули Бердимухамедовим, який є одночасно конярем і наїзником.

Напівофіційне видання "Туркменпортал" пише, що президент Бердимухамедов також виконав цю пісню перед відвідувачами Міжнародного ахалтекінського кінноспортивного комплексу.

"Президент Гурбангули Бердимухамедов прийняв вітання з Національним святом туркменського скакуна від керівного корпусу країни, а потім на розташованій біля будівлі іподрому сцені разом з онуком Керімгули виконав пісню «Ровач». Її слова вже знайомі туркменістанцям - це однойменний вірш голови держави, який він присвятив лошаті, що народилося в перший день Року «Туркменістан - Батьківщина процвітання», а музику до нього написав онук президента", - так описує видання цю подію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram