ГоловнаТехнології

У Києві камери автофіксації почали розпізнавати більше видів порушень ПДР

Тепер вони "ловитимуть" водіїв, які їдуть смугою громадського транспорту або пішохідною дорогою.

У Києві камери автофіксації почали розпізнавати більше видів порушень ПДР

У Києві система автоматичної фото- і відеофіксації порушень Правил дорожнього руху тепер розпізнає не тільки перевищення швидкості, а й проїзд смугою громадського транспорту.

Також тестується фіксація порушень правил стоянки, виїзд на зустрічну смугу і проїзд пішохідними доріжками. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, йдеться на сайті МВС.

"Уже в цьому році за рахунок держбюджету планують закупити 300 відеокамер для використання на дорогах України. Упродовж наступних двох років по всій країні запрацює 1000 таких камер", - додав Геращенко.

Він зазначив, що з 1 червня, коли запрацювала система камер, кількість порушень зменшилася більш ніж у 4,5 рази. Оплачено 219 тис. штрафів на суму 31 млн гривень.

Ці гроші спрямують на оплату послуг "Укрпошти" та оплату друку бланків, а залишок коштів перерахують до бюджету для витрат на відновлення транспортної інфраструктури.

Якщо водій оплачує штраф за 10 днів, то його сума становить 127 гривень, якщо ні - 250 гривень. У разі перевищення швидкості більш ніж на 50 км на годину сума штрафу - 510 гривень. Геращенко додав, що суми штрафів планують збільшити для тих, хто систематично перевищує швидкість більше, ніж на 50 км, до 3400 гривень.

Нагадаємо, що в Києві й області за першу добу (1 червня) роботи системи автоматичної фото- і відеофіксації порушень Правил дорожнього руху було зареєстровано 57 880 випадків перевищення встановлених обмежень швидкості.

Закон, яким вводиться автоматична фотозйомка і відеофіксація адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, набув чинності ще на початку серпня 2015 року. На його реалізацію потрібно майже п'ять років.

Документ передбачає, що адміністративну відповідальність за порушення на дорогах, зафіксовані в автоматичному режимі за допомогою технічних засобів фото- і відеозйомки, несуть юридичні та фізичні особи, за якими зареєстровано транспортний засіб.

Повноцінний запуск системи спочатку планували здійснити 20 травня, але пізніше перенесли на 1 червня.

За перші 8 хвилин запуску системи зафіксували 262 випадки перевищення швидкості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram