>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Олімпійський комітет Росії запропонував МОК замінити на Іграх гімн Росії музикою Чайковського

Нова композиція може пролунати вже влітку в Токіо.

Олімпійський комітет Росії запропонував МОК замінити на Іграх гімн Росії музикою Чайковського
Станіслав Поздняков
Фото: РІА Новини

Голова Олімпійського комітету Росії (ОКР) Станіслав Поздняков заявив, що його організація відправила в Міжнародний олімпійський комітет (МОК) запит на використання фрагмента з Концерту №1 для фортепіано з оркестром Петра Чайковського як заміну гімну Росії під час нагородження на Олімпійських іграх - 2020 у Токіо, повідомляє vesti.ru.

"Ми провели додаткові консультації, у тому числі з МОК, і на підставі прецеденту, створеному Спілкою ковзанярів Росії, погодилися з цією пропозицією. Ми звернулися в МОК для затвердження цієї композиції", - цитує Позднякова видання.

"Ця урочиста мелодія буде доречною для використання під час протокольних заходів. Чайковський є російським композитором, має пряму асоціацію з нашою батьківщиною, але його творчість є частиною всесвітньої музичної спадщини. Тому це компроміс для всіх сторін. Сподіваємося, що МОК прийме нашу пропозицію", - заявив голова НОК Росії.

Згідно з вердиктом Спортивного арбітражного суду в Лозанні (CAS) від 19 грудня 2020 року, до грудня 2022 року на чемпіонатах світу та Олімпійських іграх російські спортсмени зобов'язані виступати без національних прапора і гімну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram