>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Два українці потрапили в рейтинг 50 найгірших трансферів Англійської прем'єр-ліги за всю історію

Андрія Шевченка і Сергія Реброва не забули на Туманному Альбіоні.

Два українці потрапили в рейтинг 50 найгірших трансферів Англійської прем'єр-ліги за всю історію
Андрей Шевченко и Жозе Моуриньо
Фото: челси

Портал ESPN представив рейтинг 50 найгірших трансферів клубів Англійської прем'єр-ліги за всю 28-річну історію існування цього турніру.

У ньому знайшлося місце і для двох українців – форвардів Сергія Реброва, який 2000 року перейшов із київського "Динамо" в "Тоттенгем" за 16,2 млн фунтів, й Андрія Шевченка, який покинув заради "Челсі" у 2006 році "Мілан" – цей трансфер коштував лондонцям 39,5 млн фунтів.

Водночас Ребров, який зараз очолює "Ференцварош", розташувався на екваторі рейтингу, зайнявши 25 місце.

Сергій Ребров
Фото: Allsport
Сергій Ребров

Так само, нинішній наставник збірної України посів куди більш високу позицію, яка в цьому випадку набуває негативне забарвлення – 7.

А очолив сумнівний хіт-парад сенегалець Алі Діа, якого в 1996 році підписав вільним агентом "Саутгемптон".

Дивовижна історія трансферу Діа зайвий раз доводить, що й у хваленій АПЛ допускають безглузді помилки.

Тодішньому головному тренеру "святих" Грему Сунесу надійшов телефонний дзвінок нібито від ліберійського футболіста, володаря "Золотого м'яча" -1995 Джорджа Веа, який зараз є президентом Ліберії.

"Веа" сказав Сунес, що Діа – його двоюрідний брат, що він грав за "Парі Сен-Жермен" і провів 13 матчів за збірну. Нічого з цього насправді не було правдою, і телефонний дзвінок Сунес надійшов від товариша Діа по університету. Сунес довірливо все це прийняв за чисту монету й без будь-якої належної перевірки запропонував Діа одномісячний контракт.

Діа зіграв лише один матч за "Саутгемптон". Спочатку було заплановано, щоби він зіграв у товариському матчі резервних складів проти "Арсеналу", але матч був скасований через занадто мокрий газон. В офіційному матчі проти "Лідса" сенегалець вийшов на заміну замість Меттью Ле Тисі на 32-й хвилині, але пізніше його замінили на Кеннета Монку на 85-й хвилині. "Саутгемптон" програв 0: 2. Після матчу Ле Тисі сказав: "Він бігав по полю, як Бембі по льоду, на це було дуже ніяково дивитися".

Це був вирок – Діа покинув "Саутгемптон" через два тижні після підписання контракту.

Але для "Саутгемптона" витрати на трансфер Діа були практично рівні нулю. Чого не скажеш про "Челсі" Романа Абрамовича. На другому місці рейтингу розташувався Денні Дрінквотер, який у 2017 році за 34,1 млн фунтів перейшов на "Стемфорд Брідж" із "Лестера". За 2,5 року Денні провів за "пенсіонерів" усього 12 поєдинків, тобто кожен матч він коштував "Челсі" майже в 3 млн фунтів – цікава арифметика.

А замкнув п'єдестал найгірших трансферів АПЛ аргентинець Ріккардо Альварес, якого придбали у 2015 році "Сандерлендом" за 9,5 млн фунтів і не провів за "чорних котів" жодного матчу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram