>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Влада Білорусі озвучила суму, яку було витрачено на проведення Європейських ігор

Чверть мільярда доларів - це чимала сума, як для Білорусі.

Фото: прес-служба президента Білорусі
Міністр фінансів Білорусі Максим Єрмолович, виступаючи в Палаті представників під час "активної дискусії", був змушений озвучити суму, яку було витрачено на підготовку і проведення Європейських ігор, повідомляють "Білоруські новини".

За словами міністра, за 2017-2019 роки було витрачено близько 250 млн дол., хоча раніше президент країни Олександр Лукашенко обіцяв витратити не більш ніж 50 млн.

"За підсумками II Європейських ігор ми зможемо оцінити, наскільки збільшилася торгівля, наскільки зросло використання послуг, туристичні доходи. Коли з'явиться статистика, ми зможемо точно оцінити ефект для міста від ігор", - цитує Єрмоловича видання.

"Другий ефект - іміджевий. Для мене він більш важливий. Він має значний вплив на економічні показники країни - ігри відкрили країну для іноземних інвесторів. Це складно оцінити в грошах, але це значно розширює інвестиційну привабливість країни. Жоден інвестиційний форум не дає такого ефекту", - зазначив Єрмолович.

Варто додати, що за квитками Євроігор до Білорусі приїхали менш ніж 5 тис. іноземців, уточнює видання.

Зокрема, начальник департаменту по громадянству і міграції МВС Олексій Бігун повідомив, що кількість осіб, які приїхали до Білорусі за квитками Європейських ігор і заявили про намір відвідати спортивні заходи, становить 4686 осіб. До них можна додати 252 вболівальники із зарубіжжя, які скористалися безвізовим режимом в'їзду і приїхали до Білорусі з Росії.

Число росіян, які прибули до Мінська на Євроігри, чиновник не назвав.

Для порівняння: на ЧС з хокею в 2014 році в білоруську столицю приїхали понад 80 тис. осіб з 46 країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram