ГоловнаПолітика

Лукашенко привітав Зеленського з перемогою на президентських виборах

Президент Білорусі переконаний, що діяльність Зеленського "сприятиме процвітанню України, встановленню миру та громадянської злагоди".    

Лукашенко привітав Зеленського з перемогою на президентських виборах
Александр Лукашенко
Фото: EPA/UPG

Президент Білорусі Олександр Лукашенко привітав Володимира Зеленського з перемогою на президентських виборах.

Про це  повідомляє БЕЛТА з посиланням на прес-службу Лукашенка.

"Із задоволенням зазначаю, що фундаментом відносин між нашими країнами традиційно є загартовані спільною історією братерські зв'язки білорусів і українців. Підтверджую, Білорусь завжди була й залишиться для України передбачуваним партнером, надійним сусідом і добрим другом", - йдеться в привітанні.

Лукашенко висловив переконання, що спільні зусилля дадуть змогу "зберегти на довгий час і поглибити позитивну динаміку двостороннього співробітництва", а діяльність Зеленського як керівника держави "сприятиме процвітанню України, встановленню миру та громадянської злагоди".

"Олександр Лукашенко побажав Володимиру Зеленському міцного здоров'я і здійснення всіх планів на благо дружнього українського народу", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, у неділю, 21 квітня, в Україні відбувся другий тур президентських виборів. За чинного президента Петра Порошенка проголосували менше як 30% виборців, за його опонента Зеленського - понад 70%.

Зеленського вже привітали з перемогою президент Франції Еммануель Макрон і президент Анджей Дуда, який запросив його відвідати Польщу, а також генсек НАТО і глава Євроради.

Спецпредставник США щодо України  Курт Волкер передав Зеленському привітання від Дональда Трампа та подякував Петру Порошенку за роботу.

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що сподівається, що за президента України Зеленського є шанси на поліпшення відносин між Москвою та Києвом.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram