ГоловнаСуспільствоПодії

На Миколаївщині за добу пожежі знищили 27 га пшениці

До гасіння пожеж залучались 80 вогнеборців та 25 одиниць техніки. В переважній більшості причиною загорань стало необережне поводження з вогнем.

На Миколаївщині за добу пожежі знищили 27 га пшениці
Фото: ДСНС

На Миколаївщині 6 липня та в ніч на 7-ме на території області зареєстровано 28 пожеж на відкритих територіях та в житловому секторі. 

Про це повідомляє ДСНС України. 

Зареєстровано епізоди, коли вогонь із сухої трави розповсюджувався на господарчі споруди приватних домоволодінь. В одному з випадків займання сухостою призвело до загоряння поля з пшеницею та житлового будинку. Загальна площа, яку пройшов вогонь, склала понад 50 га, знищено 11 господарчих будівель, гараж, 27 га пшениці на корені, пошкоджено — житловий будинок, 5 господарчих будівель та сінник.

Вогнеборцям вдалось вберегти від знищення вогнем 4 житлових та дачний будинки, господарчу будівлю та близько 100 га пшениці на корені.

В переважній більшості причиною загорань стало необережне поводження з вогнем. 

Від ДСНС до гасіння пожеж залучались 80 вогнеборців та 25 одиниць техніки.

Зазначається, що на території Миколаївщини нині переважає спекотна погода. За таких умов будь-яка необережність з вогнем може призвести до непоправних наслідків та виникнення масштабних пожеж. Рятувальники закликають громадян бути дуже обачними та обережними і не наражати на небезпеку себе та своє майно.

Нагадаємо, у травні внаслідок російського обстрілу села на Харківщині виникла масштабна пожежа. Рятувальники змогли врятувати від вогню сусідські будинки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram