ГоловнаСуспільствоВійна

Цими вихідними союзники знову спробують залучити Індію, ПАР та Бразилію на бік Києва

У Данії відбудеться зустріч посадовців, зокрема чекають радника президента США з нацбезпеки Саллівана.

Цими вихідними союзники знову спробують залучити Індію, ПАР та Бразилію на бік Києва
Президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса з Путіним
Фото: EPA/UPG

Цими вихідними у Данії відбудеться зустріч європейських та американських посадовців, яка матиме на меті залучити Індію, Південну Африку та Бразилію для підтримки Києва у війні проти РФ.

Про це пише Politico.

У зустрічі, про яку вперше повідомила газета Financial Times, візьме участь Бйорн Зайберт, голова апарату президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн.

Також очікується участь радника президента США з національної безпеки Джейка Саллівана.

“Це остання спроба залучити (на бік Києва, - ред.) країни, які досі не брали участі у війні, а деколи відкрито підтримували Росію”, − пише видання.

Нагадаємо, глава Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив, що Київ запросить Бразилію взяти участь у саміті для обговорення миру в Україні. На початку червня президент Бразилії Луїса Інасіу Лула да Сілва засудив вторгнення Росії в Україну

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді прибув нещодавно з візитом до Вашингтона, сторони оголосили про низку оборонних угод, зокрема щодо дронів, реактивних двигунів та мікросхем. Зазначимо, 85% військового арсеналу Нью-Делі становить російська техніка.

Президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса відвідав Київ минулого тижня разом з іншими африканськими лідерами. Під час перебування в Києві "миротворчої місії" росіяни атакували столицю України ракетами, зокрема і балістичними. Однак прессекретар Рамафоси заявив, що не чув вибухів під час перебування в українській столиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram