ГоловнаСуспільствоЖиття

Норвезька організація допоможе Україні розміновувати деокуповані території

“Norwegian People’s Aid” спеціалізується, зокрема, на тренуванні собак-міношукачів.

Норвезька організація допоможе Україні розміновувати деокуповані території
Фото: EPA/UPG

Міністерство внутрішніх справ України співпрацюватиме з норвезькою організацією “Norwegian People’s Aid” (NPA) з питань гуманітарного розмінування.

Про це повідомила заступниця міністра внутрішніх справ Мері Акопян під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Норвегія в Україні Еріком Сведалом і представником організації “Norwegian People’s Aid” Альберто Серра.

“Питання гуманітарного розмінування деокупованих територій є одним з пріоритетних напрямків діяльності органів системи МВС України. Враховуючи масштаби уражених площ, орієнтовний термін розмінування складатиме приблизно 5-7 років. У звʼязку з цим існує нагальна потреба в залученні міжнародної допомоги – спеціальному піротехнічному обладнанні, направленні спеціалістів-вибухотехніків”, – розповіла Акопян. 

Відтак сторони домовилися про співробітництво з організацією, яка відкриває своє представництво в Україні. 

Фото: МВС

NPA – міжнародна організація, яка працює в Норвегії та більш ніж у 30 країнах світу, її основною метою є надання постконфліктної допомоги у відбудові та гуманітарної допомоги під час конфліктів. 

Міжнародна діяльність організації охоплює три основні сфери: протимінна діяльність і роззброєння, розвиток і гуманітарна допомога. 

“У контексті протимінної діяльності, організація спеціалізується, зокрема, на підготовці кінологів-рятувальників і тренуванні собак-міношукачів, які довели свою ефективність під час розмінування територій в Іраку, Камбоджі, Боснії та Герцеговині”, – зазначив Альберто Серра. 

Фото: МВС

Нагадаємо, цього тижня Сполучені Штати Америки надали 4 млн доларів нової підтримки британській неурядовій організації Halo Trust, щоб допомогти Україні в розмінуванні території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram