ГоловнаСуспільствоЖиття

Еміне Джапарова зустрілася з чилійськими парламентарями, які побували в Бучі та Ірпені

Члени Сенату та Палати депутатів Національного конгресу республіки перебували в Україні в рамках розвитку українсько-чилійських міжпарламентських зв’язків.

Еміне Джапарова зустрілася з чилійськими парламентарями, які побували в Бучі та Ірпені
Фото: twitter.com/EmineDzheppar

Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова зустрілася з групою чилійських парламентарів.

Про це повідомила пресслужба МЗС.

Члени Сенату та Палати депутатів Національного конгресу республіки перебували в Україні у рамках розвитку українсько-чилійських міжпарламентських зв’язків.

“Чилійські парламентарі висловили солідарність з українським народом у його боротьбі з російською агресією та підтвердили підтримку суверенітету та територіальної цілісності України з боку чилійського уряду і парламенту”, – йдеться в повідомленні.

Політики нещодавно відвідали звільнені від окупації українські міста, зокрема: Бучу, Ірпінь і Гостомель, особисто переконавшись у брутальних злочинах російської агресії.

Джапарова подякувала чилійським парламентарям за вияв солідарності з Україною та закликала до більш рішучих дій на захист України як в Чилі, так і на міжнародній арені, зокрема в накладенні санкцій.

“У ході зустрічі були обговорені питання можливої участі чилійських політиків в інших проєктах та ініціативах, спрямованих на підтримку незалежності та територіальної цілісності України, а також поширення в регіоні Латинської Америки правдивої інформації про справедливу боротьбу українського народу проти російських загарбників”, – зазначили в МЗС.

“Зустрілася з членами чилійського парламенту – сенатором Рохо Едвардсом і депутатами Бенджаміном Морено і Кріштіаном Аялою, які висловили рішуче засудження російської агресії в Україні. Вдячна за готовність до більш активної підтримки України з боку Чилі, зокрема, у контактах з іншими державами регіону”, – написала заступниця міністра МЗС у твіттері.

Фото: twitter.com/EmineDzheppar

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram