ГоловнаСуспільствоВійна

Зеленський затвердив склад Консультативної ради для забезпечення прав захисників України

До складу Комісії увійшли загалом 21 особа.

Зеленський затвердив склад Консультативної ради для забезпечення прав захисників України
Володимир Зеленський
Фото: Twitter

Президент України Володимир Зеленський затвердив склад Консультативної ради з питань забезпечення прав і свобод захисників України.

Відповідний указ №152/2021 оприлюднений на сайті голови держави.

До складу Комісії увійшли загалом 21 особа, зокрема начальник Київського військового ліцею імені Івана Богуна Ігор Гордійчук, міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, міністр юстиції Денис Малюська, виконавчий директор громадської спілки "Українська Гельсінська спілка з прав людини" Олександр Павліченко, Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов та інші.

Як повідомляли, на початку березня в Офісі президента провели нараду під головуванням Андрія Єрмака, у якій взяли участь представники правоохоронних органів та депутатського корпусу, Міністерства у справах ветеранів і уповноважена Верховної Ради з прав людини. Йшлося про необхідність проаналізувати судові рішення щодо ветеранів та громадських діячів з 2014 року.

В ОП не виключали, що сотні ветеранів та активістів не змогли належним чином захиститися від тиску, зазнали несправедливого застосування законів мирного часу до оцінки подій, які відбулися в умовах збройної агресії Росії.

12 березня президент Зеленський утворив Консультативну раду з питань забезпечення гарантій прав і основоположних свобод осіб, які брали участь у захисті України. Головою дорадчого органу призначено Альону Вербицьку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram