ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція затримала чоловіка, який напав на Балуха (оновлено)

Балух вже 11 днів знаходиться у стабільно важкому стані.

Поліція затримала чоловіка, який напав на Балуха (оновлено)
Володимир Балух
Фото: Lb.ua

Поліція затримала чоловіка, який напав на політв'язня Володимира Балуха.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"На цей час відомо, що  Балух разом із друзями відзначали річницю звільнення з полону у ресторані «Козак». Близько півночі Володимир вийшов із закладу і попрямував до ресторану «Edem». Там у нього виник конфлікт із невідомим. Чоловік вдарив його ногою - потерпілий впав і втратив свідомість. Після цього зловмисник втік, не надавши постраждалому допомогу. Вранці Балуха госпіталізували у лікарню", - написав голова МВС.

Сьогодні, 18 вересня, зловмисника затримали. Ним виявися місцевий мешканець, 1988 року народження. З’ясувалося, що він прийшов в гості до знайомого, який працює охоронцем у ресторані.

Під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №4 затриманому повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Найближчим часом суд обере йому запобіжний захід.

У той же час, народний депутат Ірина Геращенко зазначила, що Балух вже 11 днів знаходиться у стабільно важкому стані і перебуває у медикаментозній комі.

"Від лікуючих лікарів Балуха: «Пацієнт стабільно важкий, дуже важка травма, тому потрібен час. Володимир й досі у стані медикаментозного сну». Досі не відомо, скільки часу він знаходився без свідомості, допоки його знайшли і надали медичну допомогу, це ускладнює лікування", - написала вона у фейсбуці.

Геращенко нагадала, що "Європейська солідарність" планувала делегувати Балуха першим номером свого виборчого списку до Київської обласної ради, але наразі, за її словами, це нереалістично.

Нагадаємо, вранці 8 вересня Балуха знайшли побитим у столичному Гідропарку. У нього зламані рука та ключиця. Офіс президента заявив, що "вкрай стурбований інформацією про напад на колишнього політв'язня" та вимагає від Нацполіції швидкого та повного розслідування цього злочину. Крім того, в ОП зазначили, що поки що немає підтверджених даних, які свідчили б про те, що в нападу міг бути політичний мотив.

У Нацполіції також розповіли про деталі побиття Балуха. На 14 вересня його стан залишався стабільно важким. 16 вересня стало відомо, що Балух приходив до тями і намагався зняти пов’язку з голови. Тому лікарі ввели його в стан медикаментозної коми.

Свідок у справі, яка власне і знайшла Балуха закривавленим у Гідропарку, розповіла, що він був тверезим. Жінка каже, звернула увагу на його вишиванку і одразу зрозуміла, що це не безхатько, а людина, яка стала жертвою злочину. Ушкодження на голові, за її словами, не схожі на рану від падіння з невеликої висоти

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram