ГоловнаСуспільствоПодії

Балуха ввели у стан медикаментозної коми, - Сущенко

Він знаходиться у важкому стані, але приходив до тями і намагався зняти пов’язку з голови.

Балуха ввели у стан медикаментозної коми, - Сущенко
Фото: Lb.ua

Колишній політв’язень Кремля Володимир Балух знаходиться у важкому стані, але він приходив до тями і намагався зняти пов’язку з голови. Тому лікарі ввели його в стан медикаментозної коми.

Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів колишній політв’язень журналіст Роман Сущенко.

"Балух у тяжкому стані, його введено у несвідомий медикаментозний стан, оскільки коли він приходив до тями, намагався зірвати пов’язку. Лікарі, щоб він не повторив цей крок, прийняли таке рішення", - сказав він.

Сущенко додав, що з чотирьох версій побиття Балуха, які розглядає поліція, три - основні. Крім того, характер нанесення травм вказує на те, що це були умисні фізичні дії двох або трьох осіб.

"Характер нанесення травми свідчить про те, що було кілька ударів і характер саме нанесення цих ударів свідчить про те, що були якісь умисні дії і нанесені досить професійно, оскільки синців і побоїв немає. Якщо це хуліганство – то скоїли люди, які вміють бити і ламати кістки або це люди зробили з якоюсь метою", - додав Сущенко

Нагадаємо, вранці 8 вересня Балуха знайшли побитим у столичному Гідропарку. У нього зламані рука та ключиця. Офіс президента заявив, що "вкрай стурбований інформацією про напад на колишнього політв'язня" та вимагає від Нацполіції швидкого та повного розслідування цього злочину. Крім того, в ОП зазначили, що поки що немає підтверджених даних, які свідчили б про те, що в нападу міг бути політичний мотив.

У Нацполіції також розповіли про деталі побиття Балуха. На 14 вересня його стан залишався стабільно важким.

Раніше стало відомо, що "Європейська Солідарність" запропонувала Балуху балотуватися від політсили на місцевих виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram