ГоловнаСуспільствоЖиття

Мінімальну допомогу з безробіття на період карантину підвищили з 650 до 1000 гривень

Це виплати, які здійснюються без урахування зарплати і страхового стажу.

Мінімальну допомогу з безробіття на період карантину підвищили з 650 до 1000 гривень
Фото: ukrnews24.com

В Україні мінімальна допомога з безробіття на період карантину збільшилася із 650 до 1000 гривень. Це стосується виплат, які здійснюються без урахування зарплати та страхового стажу, повідомили в пресслужбі Мінекономрозвитку.

"Таке збільшення передбачено постановою правління Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України, яка набула чинності 18 квітня 2020", – йдеться в повідомленні.

Підвищену виплату отримуватимуть:

  • ті, хто протягом 12 місяців до реєстрації в службі зайнятості мав страховий стаж менше ніж 6 місяців або звільнений з останнього місця роботи через негативну причину (наприклад, через прогулу);

  • молодь, яка закінчила або припинила навчання в середньому і вищому навчальному закладі, звільнилася зі строкової служби та потребує сприяння працевлаштування на перше робоче місце;

  • внутрішньопереміщені особи, які документально не можуть підтвердити періоди своєї зайнятості.

Усім безробітним, які стали на облік у період карантину, допомога буде автоматично перерахована з першого дня реєстрації в службі зайнятості.

Відзначається, що в період карантину реєстрація безробітних здійснюється з першого дня подачі заяви до центру зайнятості. Виплата допомоги також призначається з першого дня реєстрації.

"Ми розуміємо, що через пандемію і введення карантинних заходів кількість безробітних, на жаль, зростає. Ми робимо все можливе, щоби підтримати людей, які залишилися без роботи на карантині. Збільшення мінімальної допомоги з безробіття є одним із кроків. Крім того, Кабмін і Мінекономіки вживають усіх заходів, щоби зберегти робочі місця", – сказав міністр розвитку економіки, торгівлі й сільського господарства України Ігор Петрашко.

Нагадаємо, що у квітні Державна служба зайнятості спростила процедуру подачі документів до центрів зайнятості для реєстрації безробітних. Необхідно заповнити дві заяви й переслати їх електронною поштою або покласти їх у ящик для кореспонденції. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram