ГоловнаСуспільствоВійна

За добу окупаційні війська сім разів порушили режим тиші в зоні ООС

Вони застосували заборонені міномети калібру 82 мм і 120 мм.

За добу окупаційні війська сім разів порушили режим тиші в зоні ООС
Фото: EPA/UPG

За 21 квітня збройні формування Росії сім разів порушили режим припинення вогню в зоні Операції Об'єднаних сил на Донбасі, зокрема із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм і 82 мм. Про це повідомили в пресслужбі Міноборони України.

У напрямку від населеного пункту Каштанове по захисниках Авдіївки двічі відкривали вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. По Старогнатівці стріляли з автоматичних станкових гранатометів і кулеметів великого калібру, а неподалік Красногорівки застосовували станковий протитанковий гранатомет.

"На обстріли противника Об'єднані сили дали результативну та адекватну відповідь, тому до вечора окупанти припинили свою діяльність", – уточнили в Міноборони.

По опорних пунктах неподалік Кримського та Новотошківського ворог випустив вісім мін 120 мм калібру. Втрат з української сторони за добу немає.

За даними розвідки Об'єднаних сил, 21 квітня ліквідували двох російських найманців.

22 квітня окупаційні війська зі станкових протитанкових гранатометів обстріляли Богданівку. Втрат серед військовослужбовців ООС немає.

Нагадаємо, що за 20 квітня російсько-окупаційні війська 13 разів обстріляли позиції Об'єднаних сил на Донбасі. У результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець загинув, ще троє отримали поранення, один – бойове ураження.

Загиблим військовим є випускник Національної академії сухопутних військ імені П. Сагайдачного лейтенант Андрій Шинкарук. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram