ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинув один військовий, четверо отримали поранення і травми

Бойовики 13 разів обстріляли позиції ЗСУ.

За добу на Донбасі загинув один військовий, четверо отримали поранення і травми
Фото: facebook/Операція об'єднаних сил

За минулу добу російсько-окупаційні війська 13 разів обстріляли позиції Об'єднаних сил на Донбасі. В результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець загинув, ще троє отримали поранення, один - бойове ураження.

Про це повідомляє пресцентр ООС у фейсбуці.

"Упродовж доби противник відкривав вогонь з мінометів калібру 120 мм, які, відповідно до Мінських домовленостей, повинні зберігатися в зонах відведення, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської і стрілецької зброї. Для припинення ворожих обстрілів українські захисники успішно застосували чергові вогневі засоби. Відчувши на собі рішучість дій наших воїнів, окупанти відмовилися від подальшої активності", - йдеться в повідомленні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" зафіксовано дев'ять обстрілів: по позиціях ЗСУ біля Авдіївки двічі били з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Позиції біля Тарамчука обстріляли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. У районі Опитного і Пісків бойовики застосовували гранатомети. Біля Гнутового зафіксували обстріл з гранатометів, а в районі Кам'янки - зі стрілецької зброї. Поряд з Мар'їнкою російські найманці відкривали вогонь з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності угруповання "Північ" бойовики чотири рази обстріляли позиції ЗСУ: з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї обстріляли наші підрозділи біля населеного пункту Шуми, а по захисниках Новоолександрівки вів вогонь снайпер.

У другій половині дня поблизу Кримського бойовики двічі обстріляли наші опорні пункти - з мінометів калібру 120 мм, а також автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

З початку поточної доби російські окупаційні війська активності не проявляли.

Нагадаємо, ввечері 20 квітня колишній військовий капелан Львівської Академії сухопутних військ, єпископ УГКЦ Степан Сус повідомив, що під час обстрілу загинув випускник Національної академії сухопутних військ імені П. Сагайдачного лейтенант Андрій Шинкарук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram