ГоловнаСуспільствоВійна

За добу позиції ООС на Донбасі обстріляли 11 разів

Втрат серед українських захисників немає.

За добу позиції ООС на Донбасі обстріляли 11 разів
Фото: uazmi.org

За 2 квітня збройні формування Росії 11 разів обстріляли позиції Операції Об'єднаних сил на Донбасі, зокрема 6 разів із забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Про це повідомили в пресслужбі Міноборони України.

"Для вогневих провокацій проти українських захисників на Донбасі ворог також активно застосовував гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Завдяки професійним та ефективним діям наших воїнів, обстріли противника були вчасно припинені, окупантам не вдалося завдати шкоди як військовослужбовцям, так і мирним громадянам, які живуть поруч із лінією розмежування", – йдеться в повідомленні.

Позиції поблизу Авдіївки обстрілювали тричі – з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, загалом 24 міни, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Вогонь відкривався в напрямку з окупованих населених пунктів Спартак, Каштанове й Мінеральне.

По захисниках Павлополя випустили 6 мін калібру 120 мм. Після відповіді ВСУ ворог припинив обстріл.

Тричі з мінометів калібру 82 мм, ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів обстріляли околиці н.п. Піски. Увечері з боку Саханки випустили 20 мін калібру 82 мм по опорних пунктах поряд із Широкиним.

Також один раз обстріляли Богданівку і двічі – позиції поруч із Старогнатівкою.

Втрат за минулу добу серед українських захисників немає.

Від початку 3 квітня російські окупанти випустили 26 мін із міномета калібру 120 мм по Новотошківському.

Випадків інфікування коронавірусом серед військових ООС не зафіксовано.

Нагадаємо, 1 квітня російсько-окупаційні війська 15 разів обстріляли позиції Об'єднаних сил на Донбасі. У результаті троє військовослужбовців отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram