ГоловнаСуспільствоЖиття

Степанов прокоментував скандал навколо онкоцентру його дружини

"Нова компанія не має нічого спільного з пандемією коронавірусу і має зовсім інший профіль".

Степанов прокоментував скандал навколо онкоцентру його дружини
Степанов приносит присягу

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов спростував інформацію про те, що його дружина "під його призначення" відкрила фірму, яка буде займатися постачанням товарів для боротьби з коронавірусом.

Про це він написав у фейсбуці.

"Зараз в мережі поширюється маніпулятивна інформація про новостворену компанію моєї дружини. Зокрема йдеться, що компанія була "створена під моє призначення" і буде займатися постачаннями медичних товарів для боротьби з пандемією коронавірусу. Що ж, відповім за порядком", - написав Степанов.

Він наголосив, що створення компанії - це ініціатива його дружини, професійного лікаря-нефролога з багаторічними стажем.

"Директором фірми є адвокат Олег Закорчемний, який є професійним менеджером у медичній галузі і тривалий час успішно керував однією з приватних онкологічних клінік України. Мета одна - надавати кращі послуги і створити онкологічну клініку європейського рівня. Отже, ця компанія не має жодного стосунку до пандемії коронавірусу, оскільки має зовсім інший профіль", - пояснив Степанов.

Він також зазначив, що рішення про створення онкоцентру було прийнято ще наприкінці 2019 року - тобто задовго до його призначення головою МОЗ.

"Третє. Звідки гроші? Гроші, які будуть витрачені на будівництво онкоцентру є особистими заощадженнями мене і моєї сім'ї. У мене є власні накопичення, які я чесно вношу в свої декларації. Я не ховаюся і не маніпулюю. Знаючи, що у мене є кошти, ви можете бути спокійні - я прийшов на посаду міністра не для того, щоб нажитися, а для того, щоб провести реальні зміни і допомогти країні. Мій досвід у бізнесі - перевага, це досвід, який я використовую для побудови ефективної системи охорони здоров'я в Україні", - додав Степанов.

"Я прийшов на посаду, щоб побороти пандемію коронавірусу, провести комплексну медичну реформу і нарешті відновити повагу до професії медика. Я повністю зосереджений на своїй роботі. Тому не шукайте "зради" - її немає. Будьте здорові",- додав міністр охорони здоров'я.

Нагадаємо, 30 березня Верховна Рада призначила Степанова міністром охорони здоров'я. Його кандидатуру підтримали з другого разу.

Степанов з 2008 по 2010 роки був першим заступником голови Одеської ОДА, але після приходу Віктора Януковича до влади його звільнили. З 2011 по 2016 рік Степанов очолював "Поліграфкомбінат "Україна". У січні 2017 року він змінив Михайла Саакашвілі на посаді голови Одеської ОДА, але між першим і другим турами президентських виборів був відправлений у відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram