ГоловнаСуспільствоЖиття

Керівництво поліції Одеси почало розслідування через фото співробітників з убитим червонокнижним беркутом

Поліцейські підтвердили, що знімок зроблено два роки тому на полюванні.

Фото: Соцмережі

Керівництво одеської поліції ініціювало проведення службового розслідування за фактом публікації в інтернеті фото співробітників поліції з убитим беркутом, занесеним до Червоної книги.

Про це повідомляють на сайті поліції області.

"Зображення, яке було виявлено під час проведення моніторингу інтернет-мережі, не залишилося без уваги керівництва ГУНП. У цей час усіх учасників події встановлено. Вони дійсно є співробітниками одного з територіальних відділень поліції області. З їх пояснень відомо, що фотографію з їхнім зображенням зроблено два роки тому на полюванні", - йдеться в повідомленні.

За цим фактом призначено службове розслідування, матеріали якого будуть направлені в Держбюро розслідувань для надання поліцейським правової оцінки.

Відзначимо, що фото почали поширювати в соціальних мережах 1 квітня. Ним зацікавилися активісти і з'ясували, що на знімку - дійсно співробітники поліції.

Нагадаємо, в грудні минулого року в інтернеті з'явилися фото депутата ОПЗЖ Нестора Шуфрича з убитими африканськими тваринами. Пресслужба депутата підтвердила справжність фотографій - вони датовані літом 2013 року. У Шуфрича також заявили, що полювання велося з дозволу уповноважених на це національним урядом органів, а предметом відстрілу був самець носорога "нерепродуктивного віку й агресивного характеру".

У липні 2019 року спливли фото з убитими тваринами, на яких зображений ще один депутат від ОПЗЖ - Володимир Кальцев.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram