ГоловнаСуспільствоЖиття

Клініку Інституту епідеміології перепрофілюють під прийом хворих на коронавірус

Медустанова абсолютно не готова до пацієнтів з COVID-19.

Клініку Інституту епідеміології перепрофілюють під прийом хворих на коронавірус
Фото: Георгий Эрман

Центр інфекційних уражень нервової системи Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Громашевського перепрофілюють під прийом хворих на коронавірус.

Про це йдеться в листі директора інституту Вікторії Задорожної на адресу благодійного фонду "Світ і Ко".

"Терміново перепрофілюється для надання медичної допомоги хворим з коронавірусною інфекцією клініка по вул. Галицькій, 4 на 40 ліжок", - сказано в ньому.

У зв'язку з цим адміністрація інституту просить волонтерів допомогти з забезпеченням засобами індивідуального захисту, дезінфекційними засобами і медобладнанням, а саме кисневими концентраторами.

Фото: facebook.com/fondmirco

За даними LB.ua, керівництво центру тепер не знає, куди подіти "лежачих" пацієнтів.

"У нас зараз залишаються чотири тяжкохворих. Лежачих. Що з ними будемо робити, враховуючи наказ? Будемо виписувати додому, а що нам залишається робити? Наказ виписувати за 3-4 години, якщо будуть надходити хворі на коронавірус. Є одна вкрай важка жінка. Її страшно виписувати додому. Але і залишати в клініці з її діагнозом, якщо будуть хворі на коронавірус, теж небезпечно. Тому поки що ми максимально тягнемо час з випискою наших пацієнтів. Друга проблема - ми абсолютно не готові до прийому хворих на COVID -19. У нас немає достатньої кількості респіраторів, захисних костюмів, просто масок. Тому ми просимо волонтерів, щоб вони хоча б по 10 респіраторів передали нам. Ми вже проводимо навчання з персоналом, готуємося до прийому хворих на коронавірус. Ми готуємося, але наразі в нас немає достатньої кількості спецзасобів захисту. Це головне", - розповів співрозмовник у керівництві центру.

Нагадаємо, зараз дорослих хворих на коронавірус у Києві приймають тільки три лікарні: Олександрівська, четверта і дев'ята. Київська мерія також вже назвала лікарні "другої хвилі", які будуть залучені в разі зростання кількості хворих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram