ГоловнаСуспільствоЖиття

ДБР розслідує незаконне будівництва житлового кварталу в Пущі-Водиці

Справи відкриті за трьома статтями КК.

ДБР розслідує незаконне будівництва житлового кварталу в Пущі-Водиці
Фото: dbr.gov.ua

Офіс Генерального прокурора порушив кримінальні провадження через незаконне будівництво житлового кварталу в Пущі-Водиці (Київ) – за фактами незаконної вирубки дерев, пошкодження об'єктів культурної спадщини та зловживання владою або службовим становищем (ч.3 ст.246, ч.5 ст. 298 і ч.2 ст.364 Кримінального кодексу).

Про це повідомляється на сайті Державного бюро розслідувань, яке здійснює досудове розслідування.

"За попередньою інформацією, посадові особи ЗАТ "Київміськбуд", за сприяння посадових осіб Державної архітектурно-будівельної інспекції та Київської міської державної адміністрації ведуть незаконне будівництво", – йдеться в повідомленні.

У липні 2017 компанія-забудовник отримала ділянку площею 0,69 гектара в 15-річну оренду для будівництва рекреаційно-оздоровчого комплексу. Однак, замість нього будують житловий комплекс, квартири в якому вже продаються.

Фото: dbr.gov.ua

Крім того, на місці забудови незаконно вирубали 214 дерев, хоча за рішенням Київської міськради дозволялася вирубка лише одного.

Фото: dbr.gov.ua

Розслідування перебуває на особистому контролі генпрокурора Ірини Венедіктової.

Нагадаємо, раніше в Києві скасували право на початок будівельних робіт на земельній ділянці, яка у 2004 році була виділена співачці, екснардепу Оксані Білозір.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram