ГоловнаСуспільствоПодії

Через падіння снаряда у двір житлового будинку під Львовом призупинили стрільби

Найімовірнішою причиною інциденту стала технічна несправність ракети, випущеної 35 років тому.

Через падіння снаряда у двір житлового будинку під Львовом призупинили стрільби
Министр обороны Андрей Таран
Фото: mil.gov.ua

Причиною падіння зенітної ракети у двір приватної садиби у Львівській області 2 квітня стала зношеність і несправність боєприпасу.

Про це сьогодні, 3 квітня, повідомив міністр оборони України Андрій Таран.

"Під час планових заходів з бойової підготовки бригади проводилися запуски зенітних керованих ракет (ЗРК). Одна з таких ракет впала у двір. Ніхто не постраждав, жодних руйнувань не сталося", - цитує Андрія Тарана пресслужба Міноборони.

Керівник оборонного відомства зазначив, що, за попередніми результатами розслідування, найімовірнішою причиною цього інциденту стала технічна несправність ракети, випущеної 1985 року, тобто 35 років тому.

Міністр уточнив, що минулого року ракета була перевірена і визнана придатною для використання. Але було відзначено застарілість бортової апаратури.

"Мною прийнято рішення призупинити стрільби ЗРК до завершення розслідування і проведення додаткової експертизи всіх ракет цієї серії", - зазначив глава Міноборони.

Напередодні повідомлялося, що в Яворівському районі Львівської області 2 квітня у двір житлового будинку впав снаряд, але не вибухнув.

Зазначимо, що за 30 км на північний захід від Львова розташований Яворівський військовий полігон. Офіційна назва - Міжнародний центр миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram