ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ повідомило про два нові підтверджені випадки коронавірусу в Україні

Хворому чоловікові - 64 роки, жінці - 71.

МОЗ повідомило про два нові підтверджені випадки коронавірусу в Україні
Фото: EPA/UPG

Міністерство охорони здоров'я повідомляє про два нові підтверджені випадки коронавірусу в Україні.

Про це повідомляється в офіційному telegram-каналі МОЗ.

"В Україні зафіксовано два нові випадки коронавірусної інфекції - у жінки пенсійного віку з Житомирської області та чоловіка з Чернівецької області, дружина якого перебувала в Італії протягом останніх 14 днів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що пацієнти ізольовані, їм надають симптоматичне лікування. Також з'ясовується, з ким вони контактували.

Пізніше на брифінгу в Житомирській ОДА розповіли, що захворіла 71-річна жінка - з Радомишля. Вона нещодавно була в Польщі.

"Випадок зафіксовано в Радомишлі. Жінка 49-го року народження, яка прибула в Україну 1 березня з Республіки Польща. Їй стало погано, сьогодні її госпіталізували з ознаками коронавірусу, і тести, на жаль, підтвердили. Стан хворої - середньої тяжкості", - розповів голова обладміністрації Віталій Бунечко.

Жінка почувалася погано з 3 березня, але не зверталася до лікарів. Зараз вона залишається в Радомишлі, перевозити її в Житомир наразі не планують.

У неї виникли ускладнення у вигляді запалення легенів.

За його словами, контактні особи встановлюються. Найближче оточення - шестеро людей - перебувають на обсервації в приватному будинку в Радомишлі.

Директор Житомирського обласного лабораторного центру Зіновій Парамонов зазначив, що найбільше хвилює те, що хвора жінка встигла відвідати церкву. "8 числа вона відвідала церкву. Ви, напевно, знаєте, як люди похилого віку приходять до церкви, йдуть до ікони, після них підходять майже всі присутні. Це нас хвилює", - розповів він.

Про другого пацієнта відомо менше.

"Чоловікові з Чернівецької області 64 роки, зараз його стан стабільний. Його дружина, яка повернулася з Італії протягом останніх 14 днів, була єдиною людиною, з якою інфікований пацієнт тісно контактував. Зараз сама жінка почуває себе добре і не має ознак гострих вірусних захворювань, їй проводять лабораторні тести і дослідження", - йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров'я.

Нагадаємо, раніше в Україні було зафіксовано один випадок коронавірусу.

У світі кількість хворих перевищила 126 тис. осіб. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про те, що спалах коронавірусу офіційно є пандемією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram