ГоловнаСуспільствоПодії

Прикордонника підозрюють в отриманні $800 хабара за контрабанду

Він сприяв переміщенню через кордон майже 23 тис. пачок контрафактних цигарок.

СБУ повідомила інспектору Мукачівського прикордонного загону в Закарпатській області про підозру в отриманні хабара на 800 доларів за контрабанду контрафактних цигарок у країни Євросоюзу. Про це сказано в повідомленні пресслужби СБУ.

Фото: СБУ
Чиновники прикордонної служби налагодили механізм отримання хабарів за безперешкодне переміщення поза встановленими пунктами пропуску до Євросоюзу гуртових партій контрафактних цигарок.

Оперативники затримали інспектора прикордонного загону поруч з робочим місцем після отримання 800 доларів хабара за переміщення через кордон майже 23 тис. пачок контрафактних цигарок. Раніше правоохоронці задокументували отримання зловмисником першого траншу.

Фото: СБУ

Дії інкримінуються за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК. Зокрема, зараз тривають слідчі дії і встановлюються інші учасники корупційної схеми.

Перевіряється причетність керівництва прикордонного загону та співробітники регіонального підрозділу управління СБУ до покривання контрабандних потоків і корупційних правопорушень.

Нагадаємо, в лютому Служба безпеки розкрила схему систематичного одержання неправомірної вигоди посадовими особами митного поста "Херсон-Аеропорт" Чорноморської митниці. За деякі суми вони "не помічали" порушень норм ввезення в Україну товарів іноземного виробництва. За оперативною інформацією, «тариф» залежав від вартості багажу і становив від 300 до 500 доларів з людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram