ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кабмін затвердив план проти поширення коронавірусу в Україні

Уряд також розробляє плани для регіонів.

Кабмін затвердив план проти поширення коронавірусу в Україні
Фото: EPA/UPG

Кабінет Міністрів своїм розпорядженням затвердив план проти поширення на території України нового китайського коронавірусу. Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук у себе в телеграмі.

На цей момент уряд також розробляє плани для окремих областей.

"Лікарні повинні підготуватися до можливого випадку захворювання, визначити потребу в ліках і обладнанні. Крім того, уряд зобов'язує провести навчання в медичних установах щодо готовності прийняти потенційних хворих", - заявив Гончарук.

Крім того, прем'єр нагадав, що Міністерство закордонних справ і Міністерство охорони здоров'я рекомендує утриматися від туристичних і ділових поїздок у провінцію Хубей і місто Ухань, а також відкласти подорожі до інших регіонів Китаю.

"Уряд також установив режим підвищеної готовності для всіх систем захисту. Усі відповідні служби готові до оперативної мобілізації", - зазначив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, раніше Гончарук повідомляв, що Україна підготувалася до загрози занесення нового коронавірусу 2019-nCoV. За його словами, бригади інфекціоністів для боротьби з коронавірусом є в кожній області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram