ГоловнаСуспільствоПодії

У справі про заволодіння майном Нацгвардії і оборудках "Укрбуд" з'явився ще один підозрюваний

Через те, що він є адвокатом, підозра йому підписував генпрокурор.

У справі про заволодіння майном Нацгвардії і оборудках "Укрбуд" з'явився ще один підозрюваний
Фото: Прямий

Прокурори САП вручили підозру колишньому заступнику президента держкорпорації у сприянні в заволодінні майном Нацгвардії на суму понад 81 млн гривень.

Через те, що зазначена особа є адвокатом, підозру підписував генеральний прокурор Руслан Рябошапка, повідомили на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в Facebook.

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, що в розтраті коштів Нацгвардії підозрюють екснардепа та колишнього президента держкорпорації "Укрбуд" Максима Микитася. За версією слідства, він, використовуючи підконтрольні йому будівельні компанії, діючи за попередньою змовою з екскомандувачем Нацгвардії, генеральним директором компанії-забудовника, приватним оцінювачем і іншими особами, організував корупційну схему для заволодіння нерухомістю Національної гвардії України.

Під час розслідування було затримано колишнього командувача Національною гвардію Юрія Аллерова. 

МВС і "Укрбуд" уклали контракти проєктування і будівництва житлового будинку в Печерському районі, який потім розрісся до ЖК "Аристократ". Після цього група осіб, у тому числі чиновники НГУ, за попередньою змовою вирішили укласти додаткові договори для обміну нежитлового майна в ЖК "Аристократ" на нерухоме майно в ЖК "Оберіг", який розташований на околиці міста, з метою заволодіння частиною цього майна під час обміну.

При цьому було залучено особу, яка провела оцінку майна, яке повинно бути передано під час обміну, шляхом необґрунтованого заниження вартості нерухомості в ЖК "Аристократ" і збільшення в ЖК "Оберіг".

Нагадаємо, вчора одного з підозрюваних у цій справі, Максима Микитася, зняли з літака до Великобританії

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram