ГоловнаСуспільствоЖиття

З російської колонії звільнили ще одного кримського ув'язненого у справі "Хізб ут-Тахрір"

Юрій (Нурі) Прімов вийшов з колонії в республіці Мерій Ел.

З російської колонії звільнили ще одного кримського ув'язненого у справі "Хізб ут-Тахрір"
Фото: facebook.com/crimeansolidarity

З колонії в республіці Марій Ел (Росія) звільнили кримського політв'язня Юрія (Нурі) Прімова, якого було засуджено у справі "Хізб ут-Тахрір". Сьогодні, 22 січня, закінчився п'ятирічний термін вироку "за участь у терористичній організації".

Прімова зустріли його адвокат і активісти, повідомили на сторінці "Кримської солідарності" у Facebook.

"Під час зустрічі Юрія (Нурі) з колонії адвоката Рустема Кямілева, самого Юрія і активістів, які приїхали його зустрічати, знімали оператори телеканалу "Россия 24", а поруч перебували співробітники ФСБ. Телефоном адвокат повідомив, що все гаразд, Юрій уже з ним. Зараз вони прямують у Йошкар-Олу", - йдеться в повідомленні.

Прімова затримали у 2015 році під Севастополем в одній справі з трьома іншими кримськими татарами, які дотримуються мусульман - Русланом Зейтуллаєвим, Рустемом Ваітовим і Фератом Сайфуллаєвим.

Зейтуллаєву інкримінували "створення терористичної організації" і засудили до 15 років колонії суворого режиму. Інших звинуватили в "участі в терористичній організації" і дали по п'ять років колонії загального режиму.

На думку російського правозахисного медіапроєкту "ОВД-инфо", членів осередків релігійної організації "Хізб ут-Тахрір", яку у 2003 році визнали в Росії терористичною, засуджують лише за те, що вони зустрічаються і читають релігійну літературу.

Сьогодні, 22 січня, закінчився термін відбування покарань Прімова і Ваітова.

Нагадаємо, що Рустема Ваітова звільнено сьогодні з колонії в місті Курган (Росія, Урал). Зустрічати Ваітова, крім його захисника і брата, вирушили представники дипломатичної місії з України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram