ГоловнаСуспільствоЖиття

Арештоване Wi-Fi обладнання Київського метрополітену продадуть на аукціоні

Усього на продаж виставлено 12 лотів, початкова вартість - понад 7 млн гривень.

Арештоване Wi-Fi обладнання Київського метрополітену продадуть на аукціоні

Електронний майданчик СЕТАМ продає арештоване Wi-Fi обладнання Київського метрополітену, вартість якого оцінюють у 7 278 675 гривень.

Про це "Укрінформу" повідомили в пресслужбі СЕТАМ.

"На електронному аукціоні OpenMarket (Державне підприємство «СЕТАМ» Агентства по розшуку і менеджменту активів) виставлено на продаж арештоване Wi-Fi обладнання з Київського метрополітену. 569 позицій арештованого Wi-Fi обладнання розміщені на станціях метро «Університет», «Дніпро», «Олімпійська», «Арсенальна», «Хрещатик», «Лук'янівська», «Кловська», «Золоті Ворота», «Палац Спорту», «Площа Льва Толстого», «Майдан Незалежності», а також в Інженерному корпусі КП «Київський метрополітен»", - ідеться в повідомленні.

Серед майна, виставленого на продаж: джерела безперебійного живлення, батарейні блоки, системи розподілу харчування, маршрутизатори і комутатори Cisco, сервери, шлюзи, камери тощо. Всього на продаж виставлено 12 лотів.

Дати проведення аукціонів - 23 грудня 2019 року та 2 січня 2020 року.

"Ми дуже сподіваємося, що після зміни власника обладнання, Wi-Fi в Київському метрополітені буде працювати якісно і швидко, радуючи його відвідувачів", - зазначив гендиректор ДП "СЕТАМ" Віктор Вишньов.

Нагадаємо, конкурси на будівництво мережі Wi-Fi на станціях Київського метрополітену оголошували вже декілька разів. Зокрема, навесні 2012 року КМДА вибрала компанію "ЕСУ" (власник "Укртелекому") для створення мережі мобільного зв'язку в метро. У повному обсязі проєкт мав бути реалізований до кінця 2014 року, а його орієнтовна вартість оцінювалася в 70 млн гривень.

У 2013 році КМДА знову оголосила про пошук інвестора для будівництва мережі Wi-Fi з пропускною спроможністю не менш ніж 20 Мб/с на за кордон і 100 Мб/с по Україні. А в березні 2014 року було оголошено новий конкурс на запуск Wi-Fi, вартість робіт оцінювали в 25 млн грн.

У грудні 2014 року КМДА підписала інвестиційний договір з компанією "Москіто Мобайл". Згідно з договором, бездротову мережу повинні були побудувати на 52-х станціях, у тунелях, а також у 824 вагонах. Станом на середину 2016 року безкоштовний швидкісний інтернет функціонував у тестовому режимі на 12 станціях. Однак вказаний договір було розірвано, оскільки "Москіто Мобайл" перестала займатися проєктом через фінансові проблеми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram