ГоловнаСуспільствоЖиття

Бекіров через болі в спині не зміг перейти з камери в приміщення для суду, - Денісова

Засідання окупаційного верховного суду Криму перенесли на 20 серпня

Бекіров через болі в спині не зміг перейти з камери в приміщення для суду, - Денісова
Эдем Бекиров
Фото: Крымская солидарность

Кримськотатарський активіст Едем Бекіров не зміг узяти участь у засіданні окупаційного верховного суду Криму через сильний біль у спині. Про це повідомила український омбудсмен Людмила Денісова на своїй сторінці у фейсбуці.

У четвер, 15 серпня, кримський суд повинен був визначити, який із місцевих судів розглядатиме справу Бекірова, але засідання перенесли.

Бекіров, якого утримують у Сімферопольському СІЗО, повинен був брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Для цього йому необхідно було перейти з камери в спеціально обладнане для цього приміщення на території СІЗО, але через біль у спині він не зміг цього зробити.

З тієї ж причини два дні тому Бекіров не зустрівся зі своїм адвокатом.

Засідання окупаційного суду перенесено на 20 серпня.

Нагадаємо, жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали російські окупанти на в'їзді в Крим 12 грудня 2018 року. Він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Пізніше його доставили в будівлю ФСБ Росії в окупованому Сімферополі.

11 червня 2019 року Європейський суд з прав людини зобов'язав окупаційну владу Криму перевести політв'язня Бекірова в лікарню, але окупанти обмежилися переведенням його до медчастини СІЗО.

Наприкінці липня Бекіров заявив про намір почати голодування в разі переведення кримінальної справи в Красноперекопськ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram