ГоловнаСуспільствоЖиття

На Подільському мосту демонтують тимчасові опори

Металевий каркас уже не потрібен, оскільки будівельники підняли всі в'язі і з'єднали арки між собою.

На Подільському мосту демонтують тимчасові опори
Подольский мост
Фото: facebook.com/kievtransport

На Подільсько-Воскресенському мосту в Києві демонтують тимчасові опори.

Про це повідомляє Департамент транспортної інфраструктури Київської міської держадміністрації у фейсбуці.

"У металевому каркасі вже немає потреби, так як будівельники підняли всі в'язі і з'єднали арки між собою. Міст, який довгий час псував краєвиди Подолу, набуває зовсім іншого вигляду", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що особливістю Подільсько-Воскресенського мосту були дві величезні арки.

"Саме їх тримали тимчасові опори, які нагадували масивний іржавий панцир, що псував увесь вигляд об'єкта", - додали в КМДА.

Нагадаємо, автомобільне транспортне сполучення через Подільсько-Воскресенський міст у столиці планують відкрити через півтора-два роки.

Подільсько-Воскресенський мостовий перехід через Дніпро повинен розвантажити перевантажений Московський міст. Крім того, по ньому планують пустити четверту гілку Київського метро - від Жулян до Троєщини. Зараз готовність мосту трохи більша за половину. Суттєвих робіт на об'єкті практично не вели з 2011 року, коли впав плавучий кран "Захарій".

Найпроблемніше питання - фінансування. Крім того, з одного боку міст уперся в Русанівські сади, з іншого - в гуртожиток заводу "Ленінська кузня" на Рибальському півострові. Мер Києва Віталій Кличко обіцяв відкрити Подільський міст 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram