ГоловнаСуспільствоПодії

Ізраїльський наркобарон утік в аеропорту "Бориспіль" під час депортації (оновлено)

Амоса Дов Сільвера мали видати Ізраїлю сьогодні вночі.

Ізраїльський наркобарон утік в аеропорту "Бориспіль" під час депортації (оновлено)
Фото: YouTube

Ізраїльтянин Амос Дов Сільвер утік від поліції в аеропорту "Бориспіль" під час депортації в Ізраїль.

Про це повідомила пресслужба ізраїльської поліції, пише The Times of Israel.

За даними Ynet, Дов Сільвера привезли в аеропорт "Бориспіль" відразу після рішення Верховного Суду, який санкціонував депортацію наркобарона. В аеропорту з Дов Сільвера зняли електронний браслет, після чого він зайшов у дьюті-фрі і зник.

Депортація проводилася поспішно, ізраїльських правоохоронців в аеропорту нібито не було.

Офіційних коментарів з цього приводу не було.

У повідомленні пресслужби ізраїльської поліції сказано тільки, що ізраїльські та українські правоохоронні органи взаємодіють з метою якнайшвидшого затримання Сільвера.

Дружина Сільвера, Галі, заявила, що розмовляла по телефону з чоловіком востаннє близько 8-ї години вечора 15 серпня. Вона заявила, що дуже стурбована повідомленням про те, що її чоловік зник від правоохоронних органів, і не вірить у те, що це дійсно правда.

Оновлення 13:50. Прокуратура Києва офіційно підтвердила втечу громадянина США Амоса Дов Сільвера.

"Прокуратура міста Києва розпочала кримінальне провадження за фактом втечі на території міжнародного аеропорту «Бориспіль» іноземного громадянина під час здійснення його екстрадиції в Державу Ізраїль. Утікач перебував у міжнародному розшуку і був затриманий у Києві в березні. 15.08.2019 мала відбутися його фактична передача на запит компетентних органів іноземної держави. Однак в аеропорту під час супроводу СБУ іноземець утік", - йдеться в повідомленні прокуратури.

За фактом втечі зареєстровано кримінальне провадження згідно з ч.1 ст.393 (втеча з-під варти) КК України.

Амос Дов Сільвер був заарештований на території України 12 березня на вимогу ізраїльської поліції. Відомо, що мережа TeleGrass, через яку велася торгівля наркотиками в Ізраїлі та інших країнах, була заснована ним у 2017 році. За даними ізраїльської поліції, за допомогою мережі TeleGrass було продано десятки тонн наркотиків, включаючи марихуану, кокаїн, екстазі, MDMA. Оборот становив сотні мільйонів шекелів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram