ГоловнаСуспільствоЖиття

Від КПВВ у Станиці Луганській запустили електромобіль

Він курсує від пропускного пункту до мосту через Сіверський Донець.

Від КПВВ у Станиці Луганській запустили електромобіль
От КПВВ в Станице Луганской запустили электромобиль

З п'ятниці в Станиці Луганській на ділянці завдовжки 800 метрів між мостом через річку Сіверський Донець і пропускним пунктом "Станиця Луганська" почав курсувати перший електрокар на вісім місць - ATTIVA 8L.6.

Про це повідомляє Луганська облдержадміністрація у фейсбуці.

"Це ще один проєкт покращення умов перетину громадянами «лінії розмежування», що реалізується спільно з Польовим офісом Верховного комісара ООН у справах біженців ООН у місті Сєвєродонецьк", - зазначив голова ОДА Віталій Комарницький.

Він підкреслив, що вирішення актуальних проблем переселенців і розширення можливостей для підтримки зв'язків з громадянами України на тимчасово окупованих територіях - одне з пріоритетних завдань, поставлених президентом Володимиром Зеленським. Ці питання перебувають на особистому контролі Комарницького.

"Ми працюємо над реконструкцією мосту, але дуже важливим є вирішення гуманітарних проблем, які не такі болісні. Але саме вони створюють основу для антиукраїнських інсинуацій. Більшість пов'язані із соціальним захистом наших людей, які змушені перебувати на окупованих територіях", - додав Комарницький.

Він також зазначив, що представники ООН працюють по обидві сторони лінії розмежування і добре розуміють усі актуальні проблеми.

"Дякуємо нашим надійним партнерам за все, що було зроблено для облаштування КПВВ - від будівництва «навісів», під якими люди можуть відпочити, закупівлі інвалідних візків - до оснащення робочих місць прикордонників. І, безумовно, за придбаний електромобіль", - сказав голова Луганської ОДА.

Нагадаємо, в липні на засіданні Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу була досягнута домовленість про якнайшвидший початок спільного демонтажу фортифікаційних споруд у районі Станиці Луганської, в тому числі про знесення фортифікаційної споруди на мості через Сіверський Донець. Повідомляли, що українська сторона в найкоротші терміни готова забезпечити свою частину ремонту мосту. Однак бойовики "ЛНР" не допустили фахівців до зруйнованого мосту, щоб підготувати проєкт відновлення. 1 серпня в Станиці Луганській почали розміновувати територію біля мосту.

На час ремонту мосту в Станиці побудують ще один тимчасовий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram