ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві встановили 2,5 тисячі контейнерів для сортування сміття

Завдяки сортуванню зменшиться кількість сміття, яке вивозять для захоронення на полігони.

У Києві встановили 2,5 тисячі контейнерів для пластику, скла і паперу. Близько 500 старих і непридатних контейнерів були замінені на нові. Про це повідомляє пресцентр КМДА з посиланням на заступника мера Петра Пантелєєва.

Фото: kyivcity.gov.ua

"Близько третини будинків Києва вже сортують і розділяють сміття. І ми будемо розширювати цю мережу. Переконаний - кияни підтримають нас і сумлінно будуть кидати пластик до пластику, скло до скла, папір до паперу", - повідомив Пантелєєв.

Відзначають, що всі перевізники, які на сьогодні працюють з муніципалітетом і з комунальним підприємством "Київкомунсервіс", підтримали ідею впровадження роздільного збору сміття.

"Поширюється міф, що сортування і переробка сміття - це дуже прибуткова справа. Однак на практиці бачимо: ця робота на межі рентабельності. І ми запросили сюди перевізників, зокрема представників міжнародних компаній, що працюють у Києві, щоб вони розповіли про реальний стан справ у питанні переробки сміття", - додав заступник мера.

Він також зазначив, що завдяки роздільному збору Київ зможе зменшити кількість сміття, яке вивозять на поховання на полігони, оскільки цей метод утилізації негативно впливає на навколишнє середовище.

Фото: kyivcity.gov.ua

Фото: kyivcity.gov.ua

Фото: kyivcity.gov.ua

Фото: kyivcity.gov.ua

Нагадаємо, в травні цього року організація "Україна без сміття" підвищила свої розцінки на сортування сміття на київських станціях. Річ у тім, що приватне підприємство фізично не справляється з потоком паперу, скла та пластику, який до нього надходить.

Вартість пакета для спалювання тепер становить 100 гривень (за великий на 120 літрів) і 50 гривень (за маленький до 120 літрів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram