ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ ліквідувала конвертаційний центр з обігом 100 млн гривень

Центр допомагав різним підприємствам переводити безготівкові кошти в готівку.

СБУ ліквідувала конвертаційний центр з обігом 100 млн гривень
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України ліквідували міжрегіональний конвертаційний центр з обігом близько 100 млн гривень, який діяв у Київській і в Одеській областях.

Про це сказано в повідомленні пресслужби СБУ.

Оперативники встановили, що група місцевих жителів протягом 2018-2019 років надавала підприємствам реального сектору економіки незаконні послуги з мінімізації сплати податків і переведення безготівкових коштів у готівку.

«Відмивання» грошей здійснювалося через низку підприємств з ознаками фіктивності. Зловмисники використовували реквізити підставних фірм для здійснення безтоварних фінансово-господарських операцій.

Після надходження грошей на рахунки підконтрольних структур за нібито надані товари і послуги кошти незаконно переводилися в готівку і поверталися замовникам.

За 2018-2019 роки через конвертаційний центр пройшло понад 100 млн гривень.

Під час санкціонованих обшуків в учасників конвертаційного центру правоохоронці вилучили бухгалтерські документи та чорнові записи, що підтверджують протиправну діяльність групи, банківську документацію, електронні носії інформації та комп'ютерну техніку.

Нагадаємо, в березні 2018 року правоохоронці припинили діяльність міжрегіонального конвертаційного центру з річним обігом понад 400 млн грн.

Ділки придбали низку фірм в різних регіонах України, через які скуповували продукцію у виробників реального сектору економіки. Надалі товари реалізовували за готівку іншим суб'єктам підприємницької діяльності та фізичним особам, а документи про реалізацію продавали замовникам конвертації, що дозволяло комерсантам штучно створювати податковий кредит.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram