ГоловнаСуспільствоВійна

Контррозвідка затримала співробітника "Укроборонпрому", який 5 років шпигував на користь Росії

Працівника оборонної промисловості завербували в Криму 2014 року.

Контррозвідка CБУ затримала співробітника "Укроборонпрому", який шпигував для військової розвідки РФ з 2014 року. Про це повідомляє пресцентр СБ України.

Фото: ssu.gov.ua

Оперативники спецслужби встановили, що працівник одного з підприємств державного концерну "Укроборонпром", житель Запоріжжя, був завербований 2014 року на тимчасово окупованій території АР Крим кадровим співробітником Головного управління Генштабу ЗС РФ.

Фото: ssu.gov.ua

Зловмисник за грошову винагороду збирав для представників російської спецслужби інформацію про різні аспекти функціонування підприємств вітчизняного ОПК і про соціально-політичну ситуацію в Запорізькому регіоні. Зібрані дані розвідки він передавав через надані йому офіцером ГУ ГШ ЗС РФ канали електронного зв'язку, а також під час особистих зустрічей на території РФ, Білорусі і в Криму.

Правоохоронці затримали агента під час перетину державного кордону з матеріалами розвідувального характеру і вилучили прихований магнітний носій інформації (мікро-SD), який містив зібрані для передачі, за завданням російської сторони, розвідувальні відомості.

Фото: ssu.gov.ua

Фото: ssu.gov.ua

Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного вилучено комп'ютерну техніку та носії інформації, які використовувалися для обробки, зберігання та передачі розвідданих, а також засоби зв'язку з іноземною стороною.

Зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, і обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком 60 діб. Триває досудове слідство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram