ГоловнаСуспільствоЖиття

Мешканку Щастя засудили до 5 років в'язниці за організацію "референдуму" на Донбасі в 2014

Обвинувачена повністю визнала свою провину і уклала угоду з прокурором.

Мешканку Щастя засудили до 5 років в'язниці за організацію "референдуму" на Донбасі в 2014
Фото: Facenews.ua

Новоайдарський районний суд Луганської області засудив до п'яти років позбавлення волі звільненням від відбування покарання з випробувальним терміном жительку Щастя за участь в організації та проведенні в травні 2014 "референдуму" на Донбасі. Про це інформує прокуратура Луганської області.

"Виконуючи функції "члена виборчої комісії", жінка пояснювала функції особам, які брали участь у проведенні так званого "референдуму", оформляла списки виборців і проводила поіменне письмове опитування місцевих жителів шляхом видачі їм "бюлетенів "для голосування", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що під час досудового розслідування обвинувачена повністю визнала свою провину, щиро розкаялася, активно сприяла розкриттю злочину і викриття інших співучасників. Тому між обвинуваченою і прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Жінка визнана винною за фактом вчинення нею кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб, спрямовані на зміну меж території і державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України).

Нагадаємо, раніше суд відправив під домашній арешт учасника банди "Кримське козацьке військо", який допомагав окупувати Крим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram