ГоловнаСуспільствоЖиття

Сьогодні в Україні розпочався весняний призов

На військову службу призвуть 18,7 тис. осіб.

Сьогодні в Україні розпочався весняний призов
Фото: Макс Левин

Сьогодні в Україні стартував весняний призов на строкову військову службу. Згідно з указом голови держави, призов проходить з 1 квітня по 30 червня, а також з 1 жовтня по 31 грудня 2019 року в усіх областях України.

До лав Збройних сил України будуть призиватися придатні за станом здоров'я до військової служби громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Відповідно до закону "Про військовий обов'язок і військову службу" для юнаків, які не мають вищої освіти, термін служби становить 18 місяців, а для тих, хто має ступінь спеціаліста або магістра - 12 місяців.

При цьому юнаки віком 18-19 років мають можливість за бажанням пройти службу в армії на контрактній основі.

Нагадаємо, 27 березня Кабінет Міністрів України збільшив кількість призовників на строкову військову службу в рамках весняної кампанії на своєму засіданні: впродовж весняного призову планують призвати 18 752 осіб. Із цієї кількості 9000 призовників надійдуть до Збройних сил України, 600 - у Державну спецслужбу транспорту, 5152 - у Національну гвардію, 4000 - у Державну прикордонну службу.

Восени 2018 року на строкову службу призвали майже 18 тисяч осіб, а в рамках весняної кампанії число призовників становило понад 14 тис. осіб, із них щонайменше 9000 призвали до ЗСУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram