ГоловнаПраво

Денісова розповіла деталі судового засідання у справі Марківа

Суд прийняв рішення про обмеження кількості присутніх в залі до однієї особи від сторони захисту, а також обмежив присутність представників ЗМІ.

Денісова розповіла деталі судового засідання у справі Марківа
Віталій Марків
Фото: МВС

Віталій Марків через карантинні обмеження бере участь у засіданні суду по відеозв'язку.

Про це повідомила у Telegram Уповноважена верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Як і в минулі засідання, 15 та 23 жовтня, суд прийняв рішення щодо обмеження кількості присутніх в залі до однієї особи від сторони захисту, а також обмежив присутність представників ЗМІ. Дозволили одночасну присутність лише трьох журналістів. На жаль, Віталія Марківа сьогодні в залі суду немає. Через карантинні обмеження він бере участь у засіданні по відеозв'язку", - написала омбудсман.

За її словами, засідання почалося із репліки прокурора Нунції Чараволо. Вона заявила, що виступ захисту 23 жовтня її дуже обурив і тому вона виступила на захист італійського правосуддя.

"Її риторика незмінна. Як і на попередніх засіданнях, прокурор повторює факти, що були озвучені під час павійського суду, зокрема, захищає статтю Морані та покази француза Рогелона. Дуже гостро критикує сторону захисту", - додала Денісова.

Нагадаємо, 30 червня 2017 року в Італії затримали старшого сержанта, командира відділення батальйону ім. Кульчицького (в/ч 3066) НГУ Віталія Марківа за підозрою у причетності до загибелі фоторепортера громадянина Італії Андреа Роккеллі у Слов'янську в травні 2014 року.

Судові слухання тривають уже три роки. Торік у липні суд першої інстанції засудив його до 24 років неволі.

В Італії апеляційний процес у справі нацгвардійця Марківа розпочався 29 вересня. Наступне засідання призначили на 1 жовтня. Розгляд оскарження вироку очікували минулої весни, але через пандемію його відклали на осінь. Засідання суду в другій інстанції проходитимуть в апеляційному суді присяжних Мілана. Захист виступив за відкритий режим засідань з присутністю підсудного в залі.

У травні 2020 року група експертів Київського науково-дослідного інституту судових експертиз і Київського політехнічного інституту в межах розслідування кримінального провадження Нацполіцією провела у Слов’янську слідчі експерименти про обставини загибелі італійського фоторепортера Роккеллі та російського перекладача Миронова 24 травня 2014 року. Слідчі дії довели, що Віталій Марків не причетний до загибелі італійського фоторепортера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram