ГоловнаПраво

Головного редактора "Слідство.інфо" викликали на допит через запит Дубінському

Журналістка вважає причиною запит депутату Дубінському щодо його зв'язків з Рудольфом Джуліані.

Головного редактора "Слідство.інфо" викликали на допит через запит Дубінському
Фото: Слідство.інфо

Головне слідче управління Національної поліції викликало на допит як свідка головного редактора агентства журналістських розслідувань "Слідство.інфо" Анну Бабинець.

Відповідний лист з підписом слідчої Ільміри Чередник надійшов на пошту "Слідство.інфо".

"У самій повістці наведено тільки номер кримінального провадження без деталей, чого саме воно стосується. Також зазначено, що йдеться про правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 163 Кримінального кодексу України (порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної або іншої кореспонденції, які передаються засобами зв'язку або через комп'ютер)", - повідомляє агентство.

Фото: slidstvo.info

З підписом того самого слідчого в редакцію надійшов ще один лист - із питаннями до "Слідство.Інфо".

"Ці питання стосуються запиту на інформацію, спрямованого агентством "Слідство.Інфо" народному депутату Олександру Дубінському у грудні 2019 року. Вони стосувалися можливих зустрічей з фігурантами справи про імпічмент американського президента Дональда Трампа. Зокрема, про можливі контакти з Рудольфом Джуліані", - пише видання.

"Такий запит, до слова, отримав і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, і ще 12 посадових осіб", - наголошується в повідомленні.

Фото: slidstvo.info

Хоча в повістці не вказана причина виклику, сама Бабинець впевнена, що це через запит Дубінському.

"За 17 років, які я працюю журналісткою, ніколи не ходила на допити в поліцію за те, що написала запит народному депутату. Але обов'язково піду - з юристом. Все знімемо на відео і покажемо, як Головне слідче управління розслідує такі резонансні справи, як запит народному депутату Олександру Дубінському, і допитує тому журналістів-розслідувачів", - сказала вона.

На початку березня "Слідство.інфо" заявило про тиск з боку МВС, оскільки поліція порушила справу через нібито стеження за чиновниками США.

Нагадаємо, Дубінський зустрічався з Джуліані на початку грудня 2019 року. За його словами, вони обговорювали створення в Раді слідчої комісії для "розслідування розкрадання багатомільярдних сум з українського бюджету за президентів Порошенка і Януковича".

Джуліані називали керівником неформального українського напряму американської зовнішньої політики, мета якої була в тому, щоб влада України почала розслідування проти конкурента Трампа на виборах Джо Байдена.

Через це проти Трампа почали процедуру імпічменту. У підсумку справа дійшла до голосування в Конгресі, але Сенат відмовився відправляти Трампа у відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram