ГоловнаПолітика

Павленко: рішення суду по Шандрі - замовне та підриває обороноздатність держави

На думку нардепа, слідство перешкоджає будівництву військової техніки.

Павленко: рішення суду по Шандрі - замовне та підриває обороноздатність держави

Народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Ростислав Павленко вважає рішення Печерського суду щодо запобіжного заходу керівнику ПАТ «Завод «Кузня на Рибальському» Валерію Шандрі замовним і таким, що підриває обороноздатність держави.

«Ми бачимо абсолютно політично замовлене рішення. Воно підтверджує ту інформацію, яка звучала вчора про те, що Офіс президента напряму замовляє це, і що заступник керівника Офісу президента Смирнов дзвонить судді і вимагає відповідних рішень. Те, як сьогодні проходив процес і чим він завершився, свідчить на підтвердження цієї версії», – зауважив Павленко.

«Такі рішення підривають обороноздатність країни, тому що переривається процес будівництва кораблів, досі не сформовано комісію щодо прийняття цих кораблів», – констатує народний депутат.

«Раніше Зеленський піарився на цих кораблях, зараз ми бачимо пряму загрозу обороноздатності країни, коли кораблі не приймаються, коли фактично терор, який розв’язаний слідчими органами, перешкоджає подальшому будівництву військової техніки», – наголошує Павленко.

«За всі злочини, які чиняться слідчими, прокурорами і суддями, має настати відповідальність», – переконаний народний депутат.

Оновлено. Колишній секретар РНБО, керівник Центрального штабу "Європейської Солідарності" Олександр Турчинов у коментарі щодо справи проти Шандри зазначив, що переслідування бойового генерала Павловського та керівника ПАТ "Завод «Кузня на Рибальському»", на його думку, підривають обороноздатність держави. 

Він наголосив, що генерал Павловський у 2014 році очолював оборону Маріуполя і зробив все, щоб захистити стратегічне для України місто

"Коли говорити про оборонне підприємство «Кузня на Рибальському», то, мабуть, це одне з останніх підприємств, яке ще здатне в Україні випускати бойові кораблі, бойові катери для ВМС нашої країни. В 2014-2015 році були заблоковані всі поставки будь-якого військового обладнання, військової техніки, зброї до нашої країни. І ми змушені були розраховувати виключно на власні сили. Саме тоді «Кузня на Рибальському» змогла організувати виробництво броньових артилерійських катерів, які стали відомі всьому світу, прориваючись під вогнем РФ через Керченську протоку. Зараз підприємства і військових намагаються звинуватити в тому, що вони організували випуск десантних катерів", – зазначив він. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram