ГоловнаПолітика

Железняк: новим головою Укроборонпрому може стати ексдепутат партії Вітренко

Абромавічуса ймовірно замінить колишній соратник Вітренко Тихонов.

Железняк: новим головою Укроборонпрому може стати ексдепутат партії Вітренко
Фото: Інформатор

Кабінет міністрів вніс подання на призначення колишнього  народного депутата від партії Наталії Вітренко Сергія Тихонова новим головою ДК "Укроборонпром" замість Айвараса Абромавічуса

Про це написав у Facebook народний депутат України від фракції "Голос" Ярослав Железняк.

"За моєю інформацією, вчора вранці Прем’єр-міністр (зробив вигляд, що) провів співбесіду з Тихоновим та передав подання на його призначення в Офіс Президента", - написав Железняк.

9 вересня посли Великої сімки зробили заяву щодо Укроборонпрому.

"Реформа Укроборонпрому, яку підтримують країни G7, є фундаментальною для економічного майбутнього України. Саме тому Україна взяла зобов’язання реформувати УОП згідно з принципами ОЕСР. Тільки керівництво, прихильне до прозорості та належного управління, може забезпечити успіх УОП", - йдеться в заяві.

Сергій Тихонов у 1998-2002 роках був нардепом 3 скликання, обирався за списками Прогресивної соціалістичної партії України Наталії Вітренко, у 1999 році вийшов з фракції.У 2002 році балотувався у Раду від блоку "За єдину Україну!".

Нагадаємо, у лютому СБУ встановила, що підприємства концерну "Укроборонпром" в 2015-2019 роках через іноземні "фірми-прокладки" закуповували продукцію військового призначення у Росії, вартість якої була завищена в 2-3 рази. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram