ГоловнаПолітика

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ відвідає Україну через законопроєкт про дезінформацію

Арлем Дезір з 4 по 7 лютого відвідає Україну.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ відвідає Україну через законопроєкт про дезінформацію
Арлем Дезір
Фото: EPA/UPG

Представник Організації з безпеки і співпраці в Європі з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір з 4 по 7 лютого відвідає Україну через законопроєкт про дезінформацію. Про це на фейсбуці повідомив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко з посиланням на джерела НСЖУ.

Томіленко зазначив, що Дезір готовий узяти участь в обговоренні з владою законопроєкту про боротьбу з дезінформацією і забезпечити його юридичний перегляд, щоб гарантувати, що він не вплине негативно на свободу ЗМІ і буде повністю відповідати міжнародним стандартам.

"Фактично дипломат високого рівня працюватиме з керівництвом Міністерства культури України, щоб воно не штовхало Україну на шлях порушення зобов'язань у сфері свободи ЗМІ", - повідомив Томіленко.

За його словами, також передбачається зустріч із керівництвом Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, яке є автором законопроєкту про медіа.

Нагадаємо, що представник Організації з безпеки і співпраці в Європі з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір стурбований змістом положень законопроєкту про дезінформацію і готовий провести його юридичну експертизу.

Раніше у Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про медіа, підготовлений групою депутатів фракції "Слуга народу". Проєкт закону "Про протидію дезінформації" вводить адміністративну та кримінальну відповідальність за поширення дезінформації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram