ГоловнаПолітика

Помпео потрапив у скандал через інтерв'ю про Україну

Держсекретаря вивело з себе питання про Йованович.

Помпео потрапив у скандал через інтерв'ю про Україну
Майк Помпео
Фото: EPA/UPG

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео потрапив в скандал після інтерв'ю про Україну. Про це повідомляє Голос Америки.

Журналістка американського видання NPR Мері Келлі заявила, що держсекретар Помпео накричав на неї після того, як вона поставила йому незручні запитання під час інтерв'ю про Україну. Воно відбулося у п'ятницю, 24 січня.

Журналістка запитала Помпео про його позицію щодо спроб президента Дональда Трампа звільнити колишнього посла в Україні Марі Йованович.

Помпео стверджував, що діяв у ситуації з Йованович "правильно" і захищав її й інших співробітників Держдепартаменту. Однак, за словами журналістки, держсекретар припинив інтерв'ю після питання, як саме він захищав Йованович.

Келлі розповіла, що після завершення інтерв'ю її відвели у приватну вітальню Помпео для розмови. Під час розмови Помпео кричав на журналістку, використовуючи нецензурну лайку. Окрім того, він запитав: "Ви думаєте американцям не байдужа Україна?".

"Він кричав на мене приблизно стільки ж, скільки тривало саме інтерв'ю. Йому не сподобалося, що його питали про Україну. Він використовував слово, що починається з букви F у цьому реченні і багатьох інших. Він запитав, чи можу я знайти Україну на карті. Я відповіла, що так, і він сказав помічникам, щоб принесли карту світу без написів. Я показала на карті України. Він прибрав карту. Він заявив: "Люди про це почують", - додала журналістка.

Нагадаємо, держсекретар США Майк Помпео планує прибути до Києва 30 січня. Візит відбудеться у рамках його подорожі до Великобританії, України, Білорусі, Казахстану й Узбекистану, яка триватиме з 29 січня по 4 лютого. Таким чином Помпео вперше відвідає в якості держсекретаря чотири держави, які до 1991 року входили до складу СРСР. Під час візиту до Києва Помпео планує зустрітися із Зеленським, Пристайком і Загороднюком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram