ГоловнаПолітика

Сурков пішов у відставку "у зв'язку зі зміною курсу на українському напрямку" (оновлено)

Він був помічником Путіна з 2013 року.

Сурков пішов у відставку "у зв'язку зі зміною курсу на українському напрямку" (оновлено)
Владислав Сурков
Фото: nnm.ru

Помічник президента РФ Владислав Сурков залишив державну службу "у зв'язку зі зміною курсу на українському напрямку". Про це повідомив у своєму телеграм-каналі директор Центру політичної кон'юнктури Олексій Чеснаков, який є близьким до Суркова.

Про причини відставки і свої подальші плани Сурков, за словами Чеснакова, розповість через місяць. Він зазначив, що найближчий місяць Сурков "займатиметься медитацією".

Оновлення 11:30. У Кремлі заявили про відсутність указу про відставку Владислава Суркова з поста помічника президента Росії, повідомляє Інтерфакс.

"Жодних указів про відставку Суркова немає. Інформації цієї я не маю", - сказав прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Окрім того, він повідомив, що політика Росії на українському напрямку не змінювалася. "Будь-які міркування на цю тему - це особиста точка зору", - зазначив прессекретар Путіна.

Нагадаємо, Сурков працював помічником Путіна з вересня 2013 року, відповідав за український напрямок і співпрацю з Абхазією і Південною Осетією.

У 2018 році його повторно призначили на цю посаду. У травні 2019 року у росЗМІ з'явилася інформація про можливу відставку Суркова. Серед причин називали, зокрема, провал його стратегії на українському напрямку.

Суркова включено у санкційні списки Європейського Союзу, США, Канади, Австралії та Швейцарії. Американська сторона вважає помічника президента Росії одним з головних високопоставлених чиновників російської адміністрації, відповідальних за порушення суверенітету і територіальної цілісності України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram